Hoe schakel ik geofencing in?

Met geofencing kun je jouw paraatheid controleren aan de hand van je positie. Je krijgt een waarschuwing als je paraat staat, en buiten de 'parate zone' rondom de kazerne treedt.

Om dit te gebruiken moeten 2 zaken ingesteld zijn:
1. Het geofence moet ingesteld worden voor jouw kazerne(s). Als dit nog niet gedaan is, dan kun je deze optie laten inschakelen via helpdesk@brandweerrooster.nl. Er zijn kosten verbonden aan het aanzetten van deze functie voor de kazerne.
2. Je kunt persoonlijk toestemming geven voor het volgen van jouw locatie. Dit staat standaard UIT. Zet het aan door in te loggen op Brandweerrooster, en ga naar jouw profiel pagina. Zet daar 'Deel mijn locatie met Brandweerrooster' aan, klik op de knop 'Toepassen'. Klik hierna in de tabel 'Geofencing' op 'Inschakelen' voor de kazernes waar je deze functie voor wilt aanzetten.
Tot slot kun je per mobiel aparaat (Android of iOS) aangeven of je gevolgd mag worden. Zo kun je dit voor de iPad thuis uit laten staan, en voor je smartphone zet je het wel aan. In het meest rechter tabblad van je app kun je de functie 'Volg mijn GPS positie met dit apparaat' aanzetten.