Volgen

Hoe schakel ik geofencing in/uit?

Met geofencing kun je jouw paraatheid controleren aan de hand van je positie. Je krijgt een waarschuwing als je paraat staat, en buiten de 'parate zone' rondom de kazerne treedt. Je kunt ook instellen dat je automatisch afgemeld wordt.
 
Om dit te gebruiken moeten er 2 zaken ingesteld zijn:
  1. Het geofencing gebied moet ingesteld worden voor jouw kazerne(s). Als dit nog niet gedaan is, dan kun je deze optie laten inschakelen via helpdesk@brandweerrooster.nl. Er zijn kosten verbonden aan het aanzetten van deze functie voor de kazerne.
  2. Het persoonlijk toestemming geven voor het volgen van jouw locatie. Dit staat standaard UIT. Alleen gebruikers zelf kunnen dit instellen, het is voor een beheerder niet mogelijk dit in te schakelen voor andere gebruikers. Het is zowel mogelijk om dit in te stellen via de website als via de Brandweerrooster V3 app. Beide methodes worden hier onder uitgelegd.

Website

Het is via de website mogelijk geofencing in te schakelen, dit kan door te klikken op je naam - instellingen. Navigeer nu naar locatie instellingen, hier staan meerdere opties. Met de eerste optie geeft je toestemming om je locatie te delen met brandweerrooster, dit is onder andere nodig voor geofencing. De tweede optie geeft de mogelijkheid om je locatie te tonen op de kazernemonitor indien je een melding accepteert.

Onder de algemene opties staan de verschillende geofencing gebieden, deze moet je eerst inschakelen voordat deze werkzaam worden. Wanneer een gebied ingeschakeld is, is het ook mogelijk automatisch afgemeld te worden voor een bepaalde tijd wanneer je buiten een geofencing gebied treedt.

Wanneer het gebied is ingesteld moet de gebruiker vanaf zijn telefoon nog toestemming geven om de locatie te delen.

 

 
 

Telefoon instellingen

Om geofencing in te stellen via de telefoon ga je naar de instellingen van de brandweerrooster v3 app (tandwieltje rechtsboven in) en klik je op privacy en locatie. Hier staan dezelfde opties als op de webiste maar ook de optie geolocatie en batterijverbruik. Met deze optie is het mogelijk in te stellen hoe nauwkeurig geofencing moet werken en vanaf welk apparaat.
IMG_3105.PNG IMG_3106.PNG
De app heeft toestemming nodig om je locatie te volgen, ook als de app in de achtergrond staat en/of de telefoon op standby staat. 
  • In iOS kun je de instelling bij Locatievoorzieningen op 'Altijd' zetten. 
  • In Android kies je voor de instelling 'Altijd toegestaan' bij de Locatie instellingen, rechten van de apps.
 

Privacy

Jouw locatie zien we als een zeer privacy gevoelig gegeven. Dat beschermen we op de volgende manieren:
  • Niemand van jouw collega's of organisatie kan jouw locatie volgen. Afhankelijk van de instellingen is jouw locatie alleen op de kazerne monitor (kaartweergave) zichtbaar tijdens een alarm en alleen als je hebt aangegeven dat je opkomt. Anders niet/nooit/nergens. Denk er goed over na of je het vinkje 'Toon mijn locatie op de kazernemonitor' aan wilt hebben. Bij twijfel laat je die optie uit staan.
  • Locatie volgen staat standaard uit. Heb je het eerder aangezet en wil je dit veranderen? Je kunt ieder gewenst moment via de smartphone app of je profiel op de website aangeven dat je niet meer gevolgd wilt worden. Zet dan onder instellingen, privacy & locatie, de optie 'Deel mijn locatie met Brandweerrooster' uit.
  • Jouw locatiegegevens worden met niemand gedeeld of verkocht. Ook niet aan wantrouwende partners.
  • Jouw locatiegegevens worden na 24 uur automatisch uit het systeem gewist. De 24 uur hebben we nodig om jouw vragen te beantwoorden waarom je bijvoorbeeld automatisch afgemeld werd, of om bugs op te sporen.
  • Jouw locatie updates worden vanuit de app via een versleutelde verbinding verstuurd.
Wil je meer weten over ons privacy beleid? Kijk dan hier.
 
 

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.